Sijainti: Pääsivu Matematiikka Materiaalit Tietokoneohjelmat Ekapeli-Matikka

Ekapeli-Matikka

Ekapeli-Matikka on tietokonepeli, joka harjoittaa yksi-yhteen vastaavuutta, vertailua, järjestämistä, lukusanan, -määrän ja numerosymbolin vastaavuutta sekä lukujono- ja yhteenlaskutaitoja. Ekapeli-Matikka on tarkoitettu niille esi- ja alkuopetusikäisille lapsille, joille matematiikan oppiminen on haasteellista.

Ekapeli-Matikkaa voi käyttää joko rekisteröitynä käyttäjänä, tai ilman rekisteröitymistä. Rekisteröitynä käyttäjänä pelaajien tiedot ja pelitilanteet ovat käytössäsi aina kirjautuessasi peliin. Pelitilanteen voi myös jakaa toisen käyttäjän kanssa, esimerkiksi koulussa ja kotona tapahtuvaa pelaamista varten. Voit rekisteröityä Ekapeli-Matikan käyttäjäksi pelin kautta tai Ekapelipalvelimella.

Jos pelaat rekisteröitymättä, pelitulokset tallentuvat vain sille konelle, jolla lapsi pelaa, eikä niitä lähetetä verkon yli. Rekisteröitymättä aloitettua peliä voi jatkaa vain samalla tietokoneella. Rekisteröitymättä luotua pelaajaa ei voi myöskään siirtää toiselle ohjaajalle (esim. vanhemmalta opettajalle).

EPM_aloitus

Käynnistä Ekapeli-Matikka2010

Suositus pelimäärästä

Useissa tutkimuksissa on todettu, että lyhytkestoinen ja toistuva pelaaminen tuottaa harjoitteluvaikutuksia. Suosittelemmekin, että lapset pelaisivat peliä päivittäin n. 15 minuutin ajan.

Ekapeli-Matikka -käyttäjäksi ilmoittautuminen

Ekapeli-Matikka kuuluu Ekapelien tuoteperheeseen ja sen kaikkien ominaisuuksien hyödyntäminen vaatii käyttäjäksi ilmoittautumisen Ekapelipalvelimella tai pelin kautta. Aikuinen henkilö (esim. opettaja tai vanhempi) täyttää ilmoittautumislomakkeen sähköisesti ja samalla hyväksyy Ekapelipalvelun käyttöehdot. Ekapelikäyttäjäksi ilmoittautuminen antaa pelioikeudet kaikkiin julkaistuihin Ekapeliperheen peleihin, eli sekä lukemis- (Ekapeli) että matikkapeleihin (Ekapeli-Matikka).

Ekapeli-Matikasta on ladattavissa kaksi versiota, vuoden 2010 ja 2008 peliversiot. Ekapeli-Matikka -Oppaassa kuvataan molempien pelien sisällöt. Suurimmat erot pelien välillä ovat lukualueessa ja adaptiivisuudessa.

Versio 2010 on adaptiivinen eli se mukautuu lapsen osaamisen perusteella. Peli sisältää arviointiosiot, jotka määrittävät pelin aloitustason ja kenttäkohtaisen tasoadaptaation. Versiossa käytetty lukualue on 0-20.

Versio 2008 koostuu 106 pelikentästä, jotka pelataan läpi asetetussa järjestyksessä. Tässä versiossa käytetty lukualue on 0-10.

Ilmoittautumisen jälkeen opettaja / vanhempi saa sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja ohjeet salasanan asettamiseen. Näillä tunnuksilla aikuinen henkilö kirjautuu Ekapelipalvelimelle ja lataa sieltä pelin/pelit käyttöönsä. Pelien käyttäminen on ilmaista, mutta pelitietojen tallennusta varten tarvitaan verkkoyhteydellä varustettu tietokone. Tarkat ohjeet ilmoittautumiseen, pelin käyttöönottoon ja pelaamiseen löydät Ekapeli-Matikka -Oppaasta.

Ekapeli-Matikka -Opas

sivun alkuun