Sijainti: Pääsivu Tiedotteet Uutisarkisto Ekapelien ja LukiMat-palvelun rahoitus päättyy

Ekapelien ja LukiMat-palvelun rahoitus päättyy

Vapaa julkaistavaksi 20.5.2015

(Ladattava versio tiedotteesta, pdf)

Opetus- ja kulttuuriministeriö ei myönnä Suomessa paljon käytetyn LukiMat-palvelun ylläpitoon jatkorahoitusta. Tämä tarkoittaa www.lukimat.fi -verkkopalvelun sekä sen sisältämien arviointi- ja harjoitusmenetelmien teknisen ylläpidon ja käyttäjätuen loppumista kesäkuussa.

LukiMat-palvelua on kehitetty opetus- ja kulttuuriministeriön tuella vuodesta 2007 ja se on 8 vuoden aikana noussut merkittäväksi välineeksi lukemisen ja matematiikan perustaitojen tukemisessa esi- ja alkuopetuksessa. Maksuttomana palveluna se edisti koulutuksellista tasa-arvoisuutta. Niilo Mäki Instituutin ja Jyväskylän yliopiston yhdessä kehittämässä palvelussa on lukemisen ja matematiikan taitojen oppimiseen ja tukemiseen tietopalvelu, arviointimenetelmät taitojen kehittymisen seurantaan sekä tutkittuja menetelmiä luku- ja laskutaitojen harjoittamiseen. Suuren suosion palvelussa ovat saaneet harjoitusmenetelmät, kuten Ekapeli, Ekapeli-matikka, Neure ja Numerorata. Muun muassa Ekapelillä harjoitteli jopa 20 000 lasta päivässä luku- ja laskutaitojen oppimista eri puolella Suomea.

Palvelun rahoitus päättyy kesäkuussa 2015, jonka jälkeen käyttäjille ei ole enää tarjolla käyttäjätukea ja nykyisten harjoitusmenetelmien toimivuutta ei voida enää taata muuttuvissa teknisissä ympäristöissä. Menetelmien valtakunnallinen jakelu ja tuki Suomessa päättyy toistaiseksi.

Palvelun päättyminen koskee arvioilta noin 300 000-400 000 LukiMatin palveluita käyttänyttä suomalaista lasta ja nuorta sekä heidän opettajiaan ja vanhempiaan.

Lisätietoja

LukiMat-palvelusta lisätietoa:

Niilo Mäki Instituutin toiminnanjohtaja Juha-Matti Latvala
050-441 4043
juha-matti.latvala@nmi.fi

sivun alkuun