Sijainti: Pääsivu Lukeminen

Lukeminen

Lukeminen - oppimisen perustaito

Lukutaidon yksinkertaisen mallin mukaan lukutaito voidaan jakaa tekniseen lukutaitoon ja luetun ymmärtämiseen. Teknisellä lukutaidolla tarkoitetaan virheetöntä ja sujuvaa sanantunnistamisen taitoa.  Kun lukeminen sujuvoituu, luetun ymmärtäminen tulee mahdolliseksi. Tällöin lukija ymmärtää tekstin sisällön ja antaa tekstille merkityksen.

 

Lukeminen-sivusto on tarkoitettu esi- ja alkuopetusikäisten, sekä vuosiluokkien 3-4 lasten vanhemmille, opettajille ja muille asiasta kiinnostuneille. Sisältöaiheista tarjotaan sekä perustietoa että syventävää tietoa, joka perustuu alan tutkimukseen. Toiveita, kehitysideoita ja palautetta sisällöistä voi lähettää tekijöille sähköpostitse osoitteeseen lukeminen@lists.jyu.fi

Vanhemmalle

  • Lukeminen-sivujen Vanhemmalle-osioon on koottu perustietoa lukemisesta ja vinkkejä siihen, kuinka lapsen lukemaan oppimista voi tukea kotona tai koulussa.
  • Samoista aiheista saa syventävää lisätietoa Tietopalvelusta.

Tietopalvelu

  • Tietopalvelussa tarjotaan alan tutkimukseen perustuvaa tietoa lukutaidon kehittymisestä, lukemisvalmiuksista, lukemaan opettamisesta, arvioinnista  ja lukivaikeuksista.
  • Tietopalveluun kootaan myös alan keskeistä sanastoa.

Materiaalit

  • Ekapeli

    Ekapeli on ilmainen lukutaidon perusteita harjoittava tietokonepeli, josta on tehty useita versioita lukutaidon eri vaiheisiin.

Kirjoituksia

  • Sivuilla on luettavissa asiantuntijoiden kirjoittamia artikkeleita lukemiseen liittyvästä tutkimuksesta sekä linkkejä Ekapeliin liittyviin opinnäytetöihin.

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,
Tähän liittyvää
Vanhemmalle

sivun alkuun