Sijainti: Pääsivu Matematiikka Materiaalit Tietokoneohjelmat

Tietokoneohjelmat

Täältä löydät tietoa tietokoneavusteisista menetelmistä, joilla pyritään tukemaan lapsen matematiikan oppimista. Menetelmät ovat käyttäjille ilmaisia.

Numerorata Numerorata_aloituskuva

Numerorata on tietokonepeli, jolla pyritään vahvistamaan lasten lukujonotaitoja, lukumäärän ja sitä ilmaisevan numerosymbolin vastaavuutta sekä yhteen- ja vähennyslaskutaitoja. Numerorata -kansion sisältämistä peliohjeista löydät tarkat tiedot, kuinka peliä pelataan ja kuinka voit ladata sen omalle koneellesi. Samasta kansiosta löydät myös tutkimukseen perustuvaa tietoa siitä, miten peli on vaikuttanut suomalaisten esikoululaisten matematiikan taitoihin.

Numerorata-pelin peliohjeet

Miten saan Numerorata-pelin?

Ekapeli-Matikka EkapeliMatikka_aloituskuva

Ekapeli-Matikka on tietokonepeli, joka on tarkoitettu niille esi- ja alkuopetusikäisille lapsille, joille matematiikan oppiminen on haasteellista. Peli sisältää tällä hetkellä tunnistamista, vertailua, järjestämistä, lukusanan, -määrän ja -symbolin vastaavuutta sekä lukujonotehtäviä ja yhteenlaskua. Pelistä on ladattavissa kaksi eri versiota, vuoden 2008 ja 2010 versiot.

Ekapeli-Matikan oppaasta löydät tarkat ohjeet pelin käyttöönotosta ja sen pelaamisesta. Oppaassa kuvataan myös, miten sisällöt eroavat eri peliversioiden välillä.

Ekapeli-Matikan opaskirja

Neure NeureTehtävät

Neure on verkkoselaimeen avautuva ohjelmisto, jossa on monenlaisia tietokoneavuisteisia tehtäviä lasku- ja lukutaitojen harjaannuttamiseen sekä tehtäviä matemaattisten oppimisvaikeuksien arvioimiseen.

Neure-verkkopalvelun tarjoavat Opetushallitus ja Niilo Mäki Instituutti.

Osana LukiMat-ympäristön kehittämistä Neure-ohjelmistoon rakennetaan seuraavan kahden vuoden aikana aivan uusi ilme ja runsaasti uutta sisältöä.

Ohjelmiston käyttö on maksutonta, mutta se edellyttää erillistä rekisteröitymistä.

 

Neure-verkkopalvelun sivulle tästä

Neuren käyttöohjeet animaatioina

Neuren matematiikkatehtävien kuvaukset (esi- ja alkuopetus) (pdf, 30kt)

Neuren matematiikkatehtävien kuvaukset (kaikki vuosiluokat) (pdf, 100kt)

sivun alkuun