Sijainti: Pääsivu Matematiikka Materiaalit Tietokoneohjelmat Neure Neure-Express Mikä on Neure-Express

Mikä on Neure-Express

Neure-express on uusi, nopea tapa käyttää Neure-ympäristöä koulussa ja kodeissa. Neure-expressillä pääsee käyttämään Neuren tehtäviä yhdellä klikkauksella. Se ei kuitenkaan ole niin laaja ominaisuuksiltaan kuin varsinainen Neure.

Neure-express on aloittelijoille ja kiireiselle käyttäjälle tarkoitettu versio Neuresta. Jos luokassa tai työhuoneessa on Internet-yhteydellä varustettu tietokone, niin Neure-expressissä tehtäviä pääsee tekemään suoraan yhdellä klikkauksella valitsemalla jonkin sisältöalueen, joita tällä hetkellä kahdeksan: 

  • luvun ja määrän vastaavuus, 
  • lukujono, 
  • yhteenlasku, 
  • vähennyslasku, 
  • kertolasku, 
  • jakolasku, 
  • raha, 
  • kello. 

 

Klikkaamalla sisältöalueen kuvaketta avautuu java-ohjelman ikkuna (ks. kuva 1 alla), josta lapsi voi valita opettajan hänelle suositteleman harjoitteen ja painaa käynnistyspainiketta. Harjoite avautuu koneelle tehtäväksi. Mikäli avaat Neurea ensimmäistä kertaa, pyytää java-ohjelma ennen latautumista lupaa asentua käytön ajaksi verkosta koneellesi. Tähän lupakysymykseen (ks. kuva 2) sinun tulee vastata "Kyllä" tai "Luotan".

 

 Neure-express avausikkuna

 Kuva 1. Yhteenlaskutehtäviä Neure-express -käynnistysvalikossa.

 

Neure sertifikaatti

Kuva 2. Java-lisäosa kysyy lupaa Neuren asentamiseksi käytön ajaksi koneellesi. Kysymys on tietoturvasta. Vastaa tähän kysymykseen kyllä tai luotan.

 

 

Neure-express eroaa siis varsinaisesta Neuresta ainoastaan siinä, että opettajan ei tarvitse itse kirjautua Neureen, luoda lapselle tunnusta ja valita sieltä lapselle sopivia tehtäviä. Nämä vaiheet on Neure-expressissä tehty valmiiksi. 

Koska lapselle ei luoda omaa tunnusta, eivät lapsen suoritukset myöskään tallennu palvelimelle. Näin opettaja ei pysty myöskään tarkastelemaan lapsen suorituksia.

Neure-express ei myöskään sisällä kaikkia Neuren tehtäviä, vaan ainoastaan pienen osan niistä. Kun Neure-expressin tehtävät tulevat sinulle tutuiksi, kannattaa perehtyä Neuren kaikkiin ominaisuuksiin, joita voi käyttää, kun rekisteröityy palveluun käyttäjäksi.

 

 

Taulukko. Neuren ja Neure-expressin ominaisuuksien vertailu

Ominaisuus Neure Neure-
express
Edellyttää rekisteröitymisen Kyllä  Ei 
Avautuu yhdellä klikkauksella ilman tunnuksia  Ei  Kyllä 
Toimii kaikkialla, missä on Internet Kyllä Kyllä
Kaikki Neuren tehtävät käytettävissä Kyllä Ei 
Sisältää arviointitehtäviä Kyllä Ei 
Lapsen suoritustiedot tallentuvat palvelimelle Kyllä Ei 
Lapselle tai lapsiryhmälle voi valita hänelle sopivan kokoelman tehtäviä Kyllä Ei
sivun alkuun